Sprogimas

Egzotiški indiškos virtuvės skoniai

Ar jau teko išbandyti indišką maistą ir jo skonius? Jeigu dar ne, metas tai padaryti ir įsitikinti indiškų patiekalų skonių įvairove pačiam. Indiška virtuvė yra viena iš pačių pikantiškiausių ir egzotiškiausių visame pasaulyje, tokios pačios nerasite nei viename kitame pasaulio krašte. Pasinerkite į naujus ir spalvingus, įvairių prieskonių kupinus skonius ir atraskite kai ką nepaprasto!

Kuo yra ypatinga indiška virtuvė?

Ko gero nėra kitos tokios virtuvės pasaulyje, kuri naudotų tiek daug sodrių prieskonių, kaip indiška. Taip yra todėl, kad Indija randasi pietinėse platumose, kur karšta ir auga daug visokiausių mūsų platumoms nebūdingų augalų. Būtent todėl indiškas maistas dažniausiai būna aštrus, vyrauja stiprūs skoniai ir aromatai, daugiau vegetarinė mityba.

Be abejonės, skonių sodrumas gali patikti ne visiems. Kiekvienas randa savo mėgstamiausių kraštų virtuves. Vienam labiau patiks japoniškas, kitam kinietiškas, trečiam itališkas maistas. Dėl skonio nesiginčijama. Indiška virtuvė bus dar vienas, egzotiškas pasirinkimas, kuris gali tapti Jūsų mėgstamu, o galbūt net pačiu mėgstamiausiu.

Skirtingi indiško maisto skoniai

Tradiciškai indiškas maistas dažniausiai būna aštrus, vegetariškas. Tačiau tai tikrai nėra būtinoji sąlyga. Aštrumo lygį galite laisvai pasirinkti, aštrumas gali būti ir vos jaučiamas, o mėsos patiekalų taip pat atrasite nemažą pasirinkimą. Mėsos mėgėjai atras ir avienos, ir antienos, vištienos, taip pat žuvies patiekalų, kurie tikrai bus sotūs.

Indiškas maistas yra be galo įvairus, indai mėgsta tiek įvairias sriubas, tiek troškinius, užkandžius, arbatas ir desertus. Daugelis šių skonių mūsų platumose gyvenančiam žmogui tikrai nėra įprasti, todėl atrasite nemažai naujų potyrių.

Į daugelį patiekalų dedamas imbieras, kurį mėgsta toli gražu ne kiekvienas, taip pat gvazdikėliai, cinamonas, kiti stiprų aromatą suteikiantys komponentai. Itin dažnai indiškuose patiekaluose yra naudojamas panyro sūris, avinžirniai. Tikrai ne visi patiekalai yra vien iš imbiero ar cinamono. Rinkdamiesi iš indiško maisto meniu, galite atrasti ir kitokių patiekalų. Metas juos išbandyti ir įsitikinti indiškais skoniais pačiam!

Daugiau apie indišką virtuvę rasite: https://www.bluelotus.lt

 

21-396

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode