Sprogimas

Stilingos ir praktiškos plytelės virtuvei – kaip pasirinkti?

Plytelės virtuvei – neatsiejama kiekvienų namų klasika. Virtuvė yra erdvė, kurioje gali būti derinamos kelių rūšių plytelės ir skirtingi stiliai. Renkantis virtuvės plyteles savo namams svarbu nuspręsti, kur pirmiausiai jos bus klijuojamos, nes pagal tai derinamas bendras virtuvės stilius. „Apdailos namai“ specialistai dalinasi keliais naudingais patarimais, kurie padės išsirinkti tinkamas plyteles virtuvei.

Grindų ir sienų plytelės virtuvei – kuo jos skiriasi?

Grindų plytelės yra storesnės ir tvirtesnės, kad atlaikytų vaikščiojimo, baldų ar buitinių prietaisų svorį. Dauguma plytelių grindims pasižymi specialia neslystančia danga ar tekstūra. Grindų plytelės yra atsparesnės karščiui ir vandeniui bei dažniausiai yra didesnės nei sienų plytelės.

Tuo tarpu, sienų plytelės yra plonesnės ir subtilesnės. Jos yra slidesnės, kai šlapios, todėl yra nerekomenduojamos grindims. Taip pat sienų plytelės virtuvei yra netinkamos grindims, nes neišlaiko grindų plytelių apkrovų. Tiek sienų, tiek grindų plytelės yra ilgaamžės, jei jos tinkamai ir kruopščiai prižiūrimos.

Plytelių dilumo klasės

Renkantis grindų plyteles, svarbu atkreipti dėmesį į jų dilumo klases. PEI yra keraminių ir akmens masės plytelių atsparumo dilimui lygiai, kurie matuojami skalėje nuo 0 iki 5. Kuo PEI skaičius yra didesnis, tuo mažesnis dilimo lygis ir didesnis grindų plytelių ilgaamžiškumas ir atsparumas. Detaliau apžvelkime, kuo skiriasi plytelių dilumo klasės.

  • 0 plytelių dilumo klasė – plytelės tinkamos tik sienoms;

  • 1 plytelių dilumo klasė – grindų plytelės, skirtos naudoti greito susidėvėjimo zonose, tokiose kaip vonios kambariai ar miegamieji, ten kur nėra tiesioginio patekimo iš lauko zonų;

  • 2 plytelių dilumo klasė – tinkama toms erdvėms, kuriose nėra daug vaikščiojama ir nesusiduriama su purvu ar abrazyvinėmis medžiagomis, todėl tokios grindų plytelės netinkamos virtuvėje, bet puikiai tiks vonioje.

  • 3 plytelių dilumo klasė – tinkama bet kurioms gyvenamosioms patalpoms ar kai kurioms komercinėms erdvėms, kuriose nėra abrazyvinio purvo.

  • 4 plytelių dilumo klasė – bet kuri gyvenamoji erdvė bei komercinės patalpos, tokios kaip restoranai, parodų salės, viešbučio kambariai. Kitaip tariant, tinka erdvėms, kuriose yra daug vaikščiojama.

  • 5 plytelių dilumo klasė – aukščiausia plytelių dilumo klasė, tinkama toms patalpoms, kuriose yra ypač daug vaikščiojama. Pavyzdžiui, prekybos centrai, komercinės patalpos ar viešbučio vestibiuliai. Tokios grindų plytelės dažniausiai yra brangesnės nei kitų kategorijų plytelės.

Žinant PEI grindų plytelių dilumo klasę, lengviau pasirinksite sau tinkamas plyteles bei žinosite, kokioms patalpoms jos tinkamos ir kaip plytelėmis rūpintis, kad jos tarnautų kuo ilgiau.

Šiuolaikinės virtuvės plytelės individualiam namų interjerui

Šiais laikais klasikinį keramikos plytelių dizainą keičia medžio imitacijos plytelės, kurios sukuria gamtos pojūtį namuose. Ši gamtos įkvėpta tendencija yra visame pasaulyje madingo natūralaus dizaino dalis. Vyraujančios spalvos yra švelni mėlyna ir žalia bei įvairūs neutralūs tonai, atspindintys dangų, mišką, smėlį ar jūrą.

Taip pat šiuolaikinėje virtuvėje dominuoja didelių matmenų keraminės plytelės virtuvės grindims. Tokios plytelės supaprastina virtuvės priežiūrą. Jei mėgstate minimalizmo stilių, apsvarstykite įdomių šviesių tekstūrų sienų plyteles virtuvei, nes toks dizainas sukuria iliuziją, kad erdvė yra didesnė ir platesnė.

Svarbu paminėti, jog nepriklausomai nuo to, kokios spalvos ar raštų plyteles pasirinksite, šiuolaikinės plytelės atitiks tiek klasikinio, tiek modernaus interjero viziją.

Praktiniai ekspertų patarimai

„Apdailos namai“ ekspertai pataria norintiems patiems suklijuoti grindų plyteles detaliai ir kruopščiai pasiruošti plytelių klijavimo planą. Turite nuspręsti, kuria kryptimi plytelės bus klijuojamos, kokio dydžio pjūviai bus reikalingi, ar plytelių nuopjovos bus panaudojamos tai pačiai patalpai ar išmetamos. Suplanavę visus šiuos aspektus, galėsite tiksliai suskaičiuoti plyteles vienetais ir pradėti klijavimo darbus.

Ekspertai pažymi, kad plytelių klijavimo procesas turi būti sudarytas iš šių etapų: planavimas, gruntavimas, klijavimas, glaistymas ir finalinis valymas.

Prieš pradedant klijavimo darbus, pasiruoškite medžiagas ir įrankius, apsvarstykite, kur bus jūsų darbinė zona ir įvertinkite būsimo klijuojamo paviršiaus kokybę bei plokštumos lygumą.

Tikimės, kad mūsų pateikti patarimai bus naudingi renkantis plyteles virtuvei. Jei norite įsigyti plyteles virtuvės grindims ar sienoms, kviečiame apsilankyti „Apdailos namai“ plytelių salone Vilniuje.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode