Sprogimas

Mažeikiuose paminėta Ukrainos nepriklausomybės diena

Rugpjūčio 24-ąją, Ukrainos nepriklausomybės dieną, Mažeikių rajone nuvilnijo renginiai, skirti palaikyti nuo karinės agresijos kenčiančią šalį ir jos piliečius. Gyventojai buvo pakviesti prisijungti prie iniciatyvų ir pabūti vienybėje su ukrainiečiais.

Pavakarę mažeikiškiai ir miesto svečiai Savivaldybės kultūros centre žiūrėjo spektaklį „Karo spiralė“, kurį vaidino ukrainiečių aktorių trupė. Spektaklis sukurtas pagal tikrus interviu, kuriuos aktoriai patys surinko iš savo aplinkos žmonių, patyrusių karą.

Po spektaklio prie Šv. Pranciškaus Asyžiečio bažnyčios, plevėsuojant Lietuvos ir Ukrainos vėliavoms, vyko palaikymo Ukrainai akcija. Tylos minute pagerbti žuvusieji, skambėjo Ukrainos himnas. Ukrainietiškai kalbą pradėjęs Savivaldybės meras Vidmantas Macevičius dalijosi mintimis apie kasdien kovojančius, dirbančius ir nepasiduodančius nevilčiai Ukrainos piliečius, karo pabėgėlius, kurių dalis prieglobstį rado ir Mažeikių rajone. Kalbėjo Mažeikiuose gyvenanti ukrainietė, ką tik rodyto spektaklio režisierius Stanislav Moisejev.

Viekšniuose Šv. Jono Krikštytojo bažnyčioje buvo aukojamos šv. Mišios už taiką Ukrainoje. Po jų prie paminklo Vytautui Didžiajam uždegtos atminimo žvakutės žuvusiesiems už laisvę, kartu su ukrainiečiais giedotas Ukrainos himnas.

Budas.lt nuotr.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode