Sprogimas

Rudens šventė Kurmaičiuose

Gera nuotaika ir rudens gėrybėmis nešini rugsėjo 3-ąją Kurmaičių kaimo sodininkų bendrijų nariai, svečiai rinkosi į išradingai išpuoštą šventės kiemelį – Rudenėlio šventę Kurmaičiuose.

Net atokiausius rajono kaimelius pasiekia Europos parlamento nario Bronio Ropės sveikinimai, į Kurmaičius juos atvežė europarlamentaro padėjėja Daiva Puplauskienė. Pasidžiaugusi, kad sodininkų bendrijos, nors ir neįkurta kaimo bendruomenė, sugeba organizuoti gražią šventę, palinkėjo aktyviai burtis ir bendrauti – pagalvojant apie bendrijos kūrimą.

Organizatoriai pasirūpino, kad narius pasiektų ir naudinga informacija. Šventėje dalyvavo Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Mažeikių rajono policijos komisariato bendruomenės pareigūnas Remigijus Stonkus. Pateikęs aktualią saugumo informaciją, atkreipė dėmesį į padažnėjusius ilgapirščių vizitus ir patarė, kaip namus palikti saugius atostogų metu. Paskatino, siekiant užtikrinti gyventojams saugią kaimynystę, organizuoti „Saugios kaimynystės“ grupę. Naudingų žinių, patarimų, atsakymų į rūpimus klausimus patarė ieškoti facebook‘o puslapyje „Mažeikių policijos bendruomenės pareigūnai“. Vaikai sulaukė ir dovanų – saugiam keliui namo – atšvaitai.

Į bendruomeniškumo šventę susirinkusius linksmino muzikantai, akį malonino Mažeikių choreografijos mokyklos vaikų ir jaunimo liaudiškų šokių studijos „Kauškutis“ moterų grupės šokėjų šokiai. Susėdę, kaip geri susiedai, ragavo vienas kito vaišių, vaišinosi namine duona, žirnių koše, patiekalais iš naujojo derliaus. Linksminami muzikantų sukosi šokio ritmu. Egzotikos suteikė lazerių šou, kurio strėlės sutemus nutįso Kurmaičių padangėje.

Vaikams buvo džiaugsmo šokinėjant ant batuto, o didžiausia eilė mažųjų nutįso prie veidukų piešimo, o kur dar didžiuliai burbulai.

Organizatorės – Sodininkų bendrijos „Kurmaičiai“ pirmininkė Laima Jokubynienė, Vilija Ramanauskienė ir Rasa Gabalienė iš SB „Berželis“ bei Edita Končiuvienė iš SB „Putinas“ – džiaugėsi, kad bendrystės kupina šventė pavyko, sakydamos, kad „tai tik įrodo, kad mes irgi galime ir sugebame“.

Autorės nuotr.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode