Sprogimas

Milžiniška pasiūla – kaip pasirinkti tinkamiausius akinių rėmelius?

  • Suprastėjęs regėjimas, jaučiamas akių nuovargis – pagrindiniai ženklai, rodantys, kad pats metas suteikti pagalbą savo akims ir įsigyti akinius. Tačiau ši iš pirmo žvilgsnio gan paprasta užduotis gali sukelti nemažai keblumų. Šiuo metu akinių rėmelių pasiūla – milžiniška, tad išties nėra lengva išsirinkti tokius akinius, su kuriais būtų galima ir jaustis, ir atrodyti puikiai.

    Kas gali padėti palengvinti šią užduotį? Kaip pasirinkti tinkamiausius akinių rėmelius? Prieš renkantis akinių rėmelius derėtų atkreipti dėmesį į kelis svarbius dalykus – medžiagiškumą, veido formą ir spalvą, gyvenimo būdą ir asmenybę. Kaip tai gali įtakoti jūsų pasirinkimą? Svarbu sužinoti visiems, kuriems reikalingi ne tik geriau matyti, bet ir geriau jaustis padėsiantys akiniai.

     

    Dėmesys akinių rėmelių medžiagai

    Renkantis tinkamiausius akinių rėmelius, pirmiausia, dėmesys turėtų būti nukreiptas į medžiagą. Svarbu akcentuoti, kad nuo to iš kokios medžiagos pagamintus akinių rėmelius pasirinksite, priklausys tiek jaučiamas komfortas, tiek akinių ilgaamžiškumas, tiek jūsų įvaizdis. Šiuo metu rinkoje įsitvirtinę iš metalo, plastiko ir acetato pagaminti akinių rėmeliai. Ką reikia žinoti apie šiuos iš skirtingų medžiagų pagamintus akinių rėmelius?

    Atskleidžiame pagrindinius privalumus ir trūkumus:

    • Metaliniai akinių rėmeliai. Jei norite džiaugtis ilgaamžiais, tvirtais, prabangiai atrodančiais akiniais, tuomet jūsų dėmesys turėtų krypti į metalinius akinių rėmelius. Metaliniai akinių rėmeliai neapvilia nei kokybe, nei patvarumu. Manote, kad metalo spalva gali netikti prie jūsų kuriamo įvaizdžio, atrodys nykiai ir nuobodžiai? Reikia žinoti, kad metaliniai akinių rėmeliai gali būti įvairių spalvų, tad puikiai tiks ieškantiems ir kokybiškų, ir stilingų akinių. Įprastai metalinių akinių rėmelių gamybai naudojami titanas, monelis bei berilis. Šie metalai pasižymi lengvumu, tvirtumu ir atsparumu korozijai, todėl pasirinkus tokius akinių rėmelius jais džiaugsitės tol, kol užsinorėsite naujų. Metalinių akinių rėmelių trūkumai? Dažnu atveju šių akinių rėmelių kaina yra didesnė nei plastikinių ar iš acetato pagamintų akinių rėmelių.

    • Plastikiniai akinių rėmeliai. Jums svarbu, kad akinių rėmeliai būtų žaismingi, spalvingi ir patogūs? Ieškote piniginei draugiško varianto? Tokiu atveju atkreipkite dėmesį į plastikinius akinių rėmelius. Plastikiniai akinių rėmeliai išsiskiria spalvų bei stilių įvairove. Be to, šie akinių rėmeliai yra minkštesni bei lankstesni, todėl puikiai tinka jautresniems žmonėms bei vaikams. Trūkumai? Plastikiniai rėmeliai nėra tokie tvirti bei patvarūs, kaip metaliniai, todėl atsiranda rizika, kad akiniai gali sulūžti, deformuotis ar dėl temperatūros pokyčių pakeisti savo spalvą.

    • Akinių rėmeliai iš acetato. Vertinantys kokybę, stilių ir gerą kainą turėtų atkreipti dėmesį į akinių rėmelius, pagamintus iš acetato. Akinių rėmelių gamybai naudojamas celiuliozės acetato propionatas yra hipoalerginis ant nailono pagamintas plastikas. Kokie šių akinių rėmelių privalumai? Akinių rėmeliai iš acetato – geriausias sprendimas tiems žmonėms, kurie yra alergiški metalui ar plastikui. Taip pat šie akinių rėmeliai pasižymi spalvų bei stilių gausa, yra lengvi bei patogūs. Verta žinoti, kad akinių rėmeliai iš acetato – brangesni nei plastikiniai akinių rėmeliai, tačiau pigesni nei metaliniai. Pagrindiniai šių akinių rėmelių trūkumai? Juos lengviau sulaužyti nei metalinius rėmelius, o spalva bėgant laikui gali išblukti.

    Svarbu – veido forma ir spalva

    Sau labiausiai tinkančius ir patinkančius akinių rėmelius įsigysite tik tada, kai juos pritaikysite prie savo veido formos ir spalvos. Ką prieš renkantis akinių rėmelius reikia žinoti apie skirtingas veido formas?

    • Jei jūsų veidas apvalus. Apvalaus veido savininkams geriausiai tinka ovalūs, kvadratiniai arba stačiakampiai akinių rėmeliai, kurie vizualiai pailgina veidą ir padaro jį plonesnį. Reikėtų vengti apvalių, mažų akinių rėmelių. Taip pat nederėtų rinktis berėmių akinių.

    • Jei jūsų veidas kvadratinis. Tiems, kas turi kvadratinį veidą puikiai tinka ovalūs arba apvalūs akiniai, kurie sušvelnina veido bruožus, todėl veidas neatrodo toks kampuotas, stambus ir griežtas. Reikėtų vengti kvadratinių, stačiakampių akinių rėmelių, kurie vizualiai paryškina kvadratinę veido formą.

    • Jei jūsų veidas ovalus. Ovalaus veido savininkams tinka dauguma akinių rėmelių. Tad problemos išsirinkti išties tinkamos formos akinių rėmelius nėra. Tačiau derėtų privengti per didelių akinių rėmelių, kurie dengia daugiau nei pusę veido.

    • Jei jūsų veidas širdies formos. Turint širdies formos veidą svarbiausia nukreipti dėmesį nuo gan plačios kaktos. Tą padaryti padės apvalūs arba kvadratiniai akinių rėmeliai užapvalintais kraštais. Kokių akinių rėmelių reikėtų vengti? Visų, kurie atkreipia dėmesį į kaktą – dažniausiai tai būna gausiai dekoruoti akinių rėmeliai.

    • Jei jūsų veidas trikampio formos. Trikampio formos veido savininkams geriausiai tinka kvadratiniai akinių rėmeliai su apvaliais kraštais. Taip pat pasirinkime gali būti ir apvalūs arba ovalūs akinių rėmeliai, kurie vizualiai platina siaurą kaktą. Nereikėtų rinktis siaurų akinių rėmelių, nes tuomet dar labiau išryškės siauri veido bruožai. 

    • Jei jūsų veidas stačiakampio formos. Turintiems stačiakampį veidą puikiai tiks apvalūs arba ovalūs akinių rėmeliai, sušvelninantys kampuotus bruožus. Derėtų vengti siaurų ar kvadratinės formos akinių rėmelių, kurie pabrėžia ir taip gana griežtą veido formą.

    Nepamirškite atkreipti dėmesį ne tik į savo veido formą, bet ir į spalvą. Jei jūsų veido oda rausva, įdegusi, tuomet venkite itin kontrastingų spalvų, tokių kaip pastelinės spalvos. Baltos ir juodos spalvos akinių rėmeliai taip pat nebus idealiausias pasirinkimas. Geriausia pasirinkti rudos, aukso, medaus, smėlio ar švelniai žalios spalvos akinių rėmelius. Jei jūsų oda šviesi ar turi rausvų atspalvių, tuomet rinkitės sidabro, juodos, violetinės, mėlynos, rožinės spalvos akinių rėmelius. Venkite tų spalvų, kurios susilieja su odos spalva ir išblanksta veide. Daugiau apie veido tipus galite sužinoti paspaudę šią nuorodą.

    Pritaikykite prie asmenybės ir gyvenimo būdo

    Rinkdamiesi akinių rėmelius atminkite – akiniai turi tarnauti jums, o ne jūs jiems. Todėl atsižvelkite į savo gyvenimo būdą, kuriamą įvaizdį, mėgstamas veiklas.  Jei jūsų gyvenimo būdas gan aktyvus, tuomet jums bus reikalingi tvirti bei patvarūs akiniai, tad idealus pasirinkimas – metaliniai akinių rėmeliai. Jei puoselėjate klasikinį, dalykišką įvaizdį taip pat turėtumėte pagalvoti apie metalinius akinių rėmelius. O galbūt esate kūrybiška asmenybė? Ar mėgstate išsiskirti iš minios? Tuomet stilingi akinių rėmeliai iš acetato bus teisingas pasirinkimas. Nemėgstantiems prisijaukinti vieno įvaizdžio ir norintiems nuolat keistis verta pagalvoti apie plastikinius akinių rėmelius. Kadangi plastikiniai akinių rėmeliai – vieni ekonomiškiausių, galima dažniau keisti rėmelių dizainą ar spalvą.

    Svarbu suprasti, kad akinių rėmeliai gal labai daug pasakyti apie jūsų asmenybę, tad nenuvertinkite šio pasirinkimo ir įsigykite tokius akinių rėmelius, su kuriais kasdien jausitės ir atrodysite puikiai.

 

glasseson.lt nuotr.

22-120

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode