Marcinkevičius




Lietuvoje prasideda vienos didžiausių nacionalinių karinių pratybų

pratybosPirmadienį Lietuvoje prasideda vienos didžiausių nacionalinių pratybų „Perkūno griausmas“.

Jose Lietuvos kariuomenės ir visos valstybės institucijos treniruosis perėjimą iš taikos į karo metą, išbandydamos visus etapus ir nuosekliai atlikdamos visus būtinus veiksmus, pranešė kariuomenė.

„Perkūno griausmas“ taip pat apims kelius mažesnius mokymus: „Perkūno bastionas 24“, „Budrus sakalas 2024“, „Audros smūgis 24“, „Kibernetinis skydas“ bei bus aktyvuojamos Lietuvos kariuomenės greitojo reagavimo pajėgos.

Šaukimus atlikti tarnybą gaus 10 tūkst. aktyviojo kariuomenės personalo rezervo karių, apie 2,5 tūkst. bus pašaukta treniruotėms, dar 2 tūkst. iškviesti sutikrinti duomenis.

Mokymuose dalyvaus ir daugiau kaip 4 tūkst. Lietuvos kariuomenės karių, taip pat Šaulių sąjungos ir savivaldos atstovai.

Šių pratybų metu taip pat bus treniruojami savivaldybėms paskirti komendantai, jiems bus formuojami komendantiniai vienetai ir vykdomos jų funkcijos, vykdoma materialiojo turto rekvizavimo treniruotė bei tam tikrose Vilniaus ir Kauno vietose laikinai įvesta komendanto valanda.

„Perkūno griausmas“ vyks iki gegužės 10 dienos.

Tuo pačiu metu Lietuvoje dar vyksta JAV kariuomenės pajėgų rengiamos pratybos „Kardo kirtis“, Lietuvos ir Lenkijos lauko taktikos pratybos „Drąsus grifonas 24/II“ („Brave Griffin 24/II“), o antradienį prasidės ir iki gegužės pabaigos tęsis Vokietijos kariuomenės plataus masto pratybos „Didžioji kvadriga 2024“ („Grand Quadriga 2024“). Jų metu į Pabradės Švenčionių rajone ir Kazlų Rūdos poligonus persidislokuos per 3 tūkst. Vokietijos karių bei 200 vienetų karinės technikos, tarp jų – tankai „Leopard“, pėstininkų kovos mašinos „Puma“ ir „Boxer“.

BNS nuotr.

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode