Marcinkevičius




Šventė atlaidus ir kaimo jubiliejų

Šeštadienį Sedos Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų bažnyčioje vyko tituliniai atlaidai, vėliau Dagių kaimo bendruomenė šventė 350-ąsias kaimo metines.

Pašventino gėrybes

Sedos parapijos klebonas kun. Modestas Ramanauskas pasveikino į Žolinės atlaidus gausiai susirinkusius tikinčiuosius ir palinkėjo jiems ir jų šeimoms Dievo Motinos Švč. M. Marijos globos ir užtarimo. „Gyvenkime taip, kad sekdami Marijos pavyzdžiu ir mes būtume paimti į dangų“, – kalbėjo dvasininkas. Šv. Mišių pradžioje pašventintos tikinčiųjų atsineštos gėrybės: žolynai, gėlės, daržovės ir vaisiai, iš šiuometinio derliaus iškepta duona ir pyragas.

 

Sveikinimai

„Su prinokusiais klevais, su besibaigiančia vasara per Lietuvą keliauja Žolinės atlaidai. Šiemetinė Žolinė dagiškiams dar svarbi ir tuo, kad mūsų kaimas švenčia 350 metų jubiliejų. Ta proga jau iš naujojo derliaus ūkininkai iškepė duoną, o aš linkiu visiems gražios dienos ir gražios Žolinės“, – šventės atidaryme sakė Dagių bendruomenės narė Vilma Pocienė.

Savivaldybės mero pavaduotojos, pavaduojančios merą, Irenos Macijauskienės teigimu, tai iš tiesų labai graži šventė ne tik todėl, kad Dagiams 350 metų, bet dar ir todėl, kad kartu švenčiama ir Žolinė: „Linkiu būti sveikiems, dalintis ne tik džiaugsmais, bet ir rūpesčiais, pabūti kartu ir pabendrauti.“

      Prie vicemerės linkėjimų prisidėjo ir Sedos seniūnijos seniūnas Algirdas Grinkevičius: „Visos gėrybės užauga nuo mūsų rankų įdėto darbo, todėl linkiu kuo didžiausios sveikatos ir kuo geriausio gyvenimo.“

      Sedos parapijos klebonas palinkėjo dagiškiams didžiuotis savo kraštu, savo kaimu: „Jūsų protėviai prieš 350 m. ne veltui čia įsikūrė, ne veltui čia pasirinko gyventi, čia gyvendami jie jautėsi laimingi. Mielas jaunime, kad ir kur beišvažiuotum, visada sugrįžk į gimtuosius Dagius, kur gyvena laimingi žmonės, kur dirba nepailstantys, darbštūs ūkininkai.“

      Renavo bendruomenės vardu Dagių bendruomenę sveikino renaviškių pirmininkė Roma Jablonskienė: „Nė vienas medis, nė viena šeima, nė vienas kaimas ar miestas nebus stiprūs, jei neturės šaknų. Jūsų sukaupta išmintis, perimta iš Jūsų tėvų ir senelių – neginčijama vertybė. Džiaugiamės tuo, kad esate neabejingi savo kaimo praeičiai ir ateičiai, todėl norime palinkėti Jums gražių švenčių, puikios nuotaikos, mažų stebuklų, meilės ir santarvės Jūsų veiklioje bendruomenėje.“

Apdovanojimai ir koncertas

      Po sveikinimo kalbų apdovanoti krepšinio turnyro 3x3, vykusio nuo pat ryto, nugalėtojai. Krepšinio varžybose dalyvavo 9 komandos. Trečiosios vietos nugalėtojais tapo Žemaičių Kalvarijos komanda, antrąją vietą pelnė „Alfa-Mažeikiai“ ir pirmąją – „Sedula-Gabera“. Tritaškių metime nugalėjo Donatas Pupšys.

      Dagių bendruomenės pirmininkė Regina Mineikienė padėkomis apdovanojo geriausius Sedos seniūnijos ūkininkus: Reginą Lemežienę, Stanislavą Margienę, Sigitą ir Saulių Sakalauskus, Jūratę ir Kęstutį Paulauskus, Loretą ir Vidmantą Baužius. Taip pat R. Mineikienė už pagalbą Dagių bendruomenei organizuojant Žolinės šventę dėkojo prie to prisidėjusiems.

Vyko koncertas, veikė loterija, buvo galima pasigrožėti stende eksponuojamomis nuotraukomis su dagiškių gyvenimo akimirkomis, o šventės dalyvius vaišino Dagių šeimininkės.

Valerija KVEDARAITĖ

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode