Marcinkevičius




Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas antradienį atleido ekonomikos plėtros ministras Aleksejų Uliukajevą, įtariamą paėmus didžiulį kyšį, naujienų agentūros citavo Kremliaus atstovą Dmitrijų Peskovą.

„Vladimiras Putinas išleido įsaką dėl Uliukajevo atleidimo iš pareigų“, – sakė D.Peskovas ir pažymėjo, kad prezidentas „prarado pasitikėjimą“ šiuo ministru.

Teismas anksčiau antradienį skyrė A.Uliukajevui du mėnesius namų arešto, įtariant, kad jis paėmė 2 mln. JAV dolerių „dėkingumo mokestį“ už vieną sandorį, susijusį su valstybės kontroliuojama naftos milžine „Rosneft“.

A.Uliukajevas tapo aukščiausio rango pareigūnu, suimtu dėl įtariamos korupcijos nuo V.Putino atėjimo į valdžią 2000 metais. Jo areštas paskatino spėliones, ar prieš ministrą padėtas tyrimas nėra susijęs su vidine kova dėl valdžios.

Rusijos tyrimų komitetas teigia, kad A.Uliukajevas „neteisėtai reikalavo“ susimokėti už jo praėjusį mėnesį sudarytas sąlygas „Rosneft“ už 5,2 mlrd. JAV dolerių perimti iš valstybės mažesnės naftos pramonės grupės „Bašneft“ kontrolinį akcijų paketą.

Tyrėjai kaltina A.Uliukajevą „grasinus pasinaudoti ministro įgaliojimais ir ateityje trikdyti bendrovės veiklą“.

Maskva, lapkričio 16 d. (AFP-BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode