Marcinkevičius




Peru sostinėje Limoje trečiadienį per gaisrą prekybos centre, esančiame už kelių žingsnių nuo prabangaus viešbučio, kuriame turėjo apsistoti kai kurios Azijos ir Ramiojo vandenyno šalių ekonominio bendradarbiavimo (APEC) susitikimo delegacijos, žuvo mažiausiai penki žmonės.  

Penki kūnai – keturių vyrų ir vienos moters – buvo surasti šalia prekybos centre įsikūrusio kino teatro, nurodė policija ir pridūrė, kad aukų gali būti daugiau, nes kažkiek žmonių tebeieškoma.

„Visos aukos mirė uždususios dūmuose. Be to, moteris patyrė antro laipsnio nudegimų“, – sakė ugniagesių brigados vadas Anselmo Talledo (Anselmas Taljedas) spaudos konferencijoje.

Jis nurodė, kad gaisras 90 proc. suvaldytas, tačiau ugniagesiai tebeieško žmonių, o pastangas apsunkina tiršti dūmai.

Gaisras įsiplieskė apie 9 val. 45 min. (16 val. 45 min. Lietuvos laiku) prabangiame prekybos centre „Larcomar“ sostinės Mirafloreso rajone.

Iš prekybos centro, įsikūrusio ant skardžio, atsiveria nuostabus vaizdas į Ramųjį vandenyną. Šis prekybos centras itin traukia turistus, taip pat yra mėgstamas sostinės gyventojų.  

Šalia esančiame viešbutyje „Marriott“ ketino įsikurti kelios APEC viršūnių susitikimo delegacijos.

Neoficialiais pranešimais, čia planavo apsistoti ir JAV prezidentą Baracką Obamą (Baraką Obamą) lydinti delegacija.

Policijos vadovas Hugo Begazo (Hugas Begasas) pripažino, kad Limos policija susisiekė su JAV delegacijos atstovais ir šiuo metu sprendžia šį klausimą kartu su amerikiečių pareigūnais pagal įprastas saugumo procedūras.     

Tačiau H.Begazo pažymėjo, jog tai, kad gaisras kilo šalia būtent šio viešbučio, tėra sutapimas.

„Tai atskiras incidentas, neturintis nieko bendra su APEC forumu“, – sakė jis.

Ugniagesiai nurodė, kad ugnis įsiplieskė kino centre, įsikūrusiame viename iš žemutinių prekybos centro aukštų.

Lima, lapkričio 17 d. (AFP-BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode