Marcinkevičius




Meksikos smurto krečiamoje Gerero valstijoje rasti pakelėje išmesti devynių žmonių lavojai, iš kurių penki buvo sukapoti, pirmadienį pranešė pareigūnai.

Be to, praeitą savaitgalį kitoje valstijos vietoje buvo rasti dar dviejų jūreivių palaikai.

„Devynių vyrų lavonai su pastebimomis kankinimo žymėmis“ buvo aptikti sekmadienio vakarą pakelėje tarp Tistlos ir Atliakos miestelių Gerero centriniame regione, sakoma valstijos saugumo sekretoriaus pranešime.

Vietos prokuratūros pareigūnai pranešė radę „keturis kūnus surištomis kojomis ir rankomis“ bei pažymėjo, kad pareigūnai taip pat aptiko penkis juodus plastikinius maišus su dar penkių asmenų palaikais.

Tie penki kūnai buvo sukapoti, o kai kurios kūnų dalys buvo rastos ne maišuose, naujienų agentūrai AFP sakė Tistlos policijos vadas, pageidavęs likti nežinomu.

Pareigūnai aiškinasi tų asmenų tapatybes.

Tuo tarpu Gerero kurorte Akapulke savaitgalį žuvo mažiausiai 10 žmonių, tarp jų du karinių jūrų pajėgų nariai, nurodė Gerero valstijos saugumo koordinacijos grupės atstovas Alvarezas Heredia (Alvaresas Heredija).

Ši pietinė Meksikos valstija jau daug metų kenčia nuo narkotikų kartelių smurto. Vietinės gaujos augina marihuaną ir aguonas atokiuose kalnuose ir kovoja dėl heroino kontrabandos kelių kontrolės.

Akapulkas, kadaise buvęs prabangus Ramiojo vandenyno pakrantės kurortas, dabar yra tapęs Meksikos žmogžudysčių sostine. Nusikalstamumo lygis mieste 2015 metais išaugo iki 111 nužudymų 100 tūkst. gyventojų.

Rugsėjį Akapulke vienas aukšto rango policijos pareigūnas ir jo partnerė buvo rasti mirtinai subadyti.

Meksikos vyriausybei 2006 metais pradėjus didelio masto karą su narkotikų kontrabanda, šalyje žuvo per 170 tūkst. žmonių, o dar daugiau kaip 28 tūkst. asmenų yra laikomi dingusiais, rodo oficialūs duomenys.

Tačiau į šią statistiką neįtraukti žmonės, tapę organizuoto nusikalstamumo ir narkotikų grupuočių aukomis.

Akapulkas, Meksika, lapkričio 22 d. (AFP-BNS).

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode