Marcinkevičius




Vilniaus šv. Juozapo bažnyčia

1999 m. vasario 17 d. Vilniaus miesto Pilaitės mikrorajone, buvo įsteigta Šv. Juozapo parapija. Jai buvo priskirta Pilaitės mikrorajono, taip pat Buivydiškių, Zujūnų gyvenviečių ir 24 aplinkinių kaimų tikintieji. Šiuo metu dabartinis Šv. Juozapo koplyčios pastatas nebegali sutalpinti visų tikinčiųjų ir tenkinti išaugusio skaičiaus parapijiečių poreikių. Todėl jau įgyvendinti Vilniaus Šv. Juozapo parapijos naujos bažnyčios statybai skirti pasirengimo darbai ir pradėtos statybos.

Mums visiems labai svarbu turėti savo namų bažnyčią, kurioje atras vietą ir erdvę kiekvienas ateinantis žmogus. Svarbu turėti Šventovę, kurioje kiekvienas bręsime ir augsime savo vidumi, įprasminsime savo gyvenimą. Visų mūsų parapijos ir bendruomenės narių laukia gražus, prasmingas ir atsakingas darbas. Nes yra esminis tikslas, kad pati bažnyčia, kaip pastatas ir visa bažnyčios aplinka būtų atvira kiekvienam. Kad savo buvimu bažnyčios pastatas kviestų ir liudytų vertybių svarbą visų mūsų kasdienybėje, telktų ir puoselėtų trokštamą bendrystę, patarnautų mums ir mūsų vaikams bei senoliams ieškoti ir brandinti atsakymus į esminius gyvenimo ir būties prasmės klausimus.

Bažnyčios viduje numatytos atskiros erdvės senjorams ir žmonėms su negalia bei jaunoms šeimoms su mažais vaikai. Bažnyčios vidus užims 900 kv. m plotą, kuriame planuojama įrengti iki 600 sėdimų vietų. Bažnyčios koplyčios bus dedikuotos šventiesiems, kurių globa ir užtarimas atliepia įvairius šeimų poreikius. Numatyta koplyčia senelių garbei (dedikuota šventiesiems Onai ir Joakimui – Marijos tėvams, Jėzaus seneliams); giminių koplyčia (dedikuota Šv. Jono Krikštytojo garbei – jis buvo žemiškasis Jėzaus pusbrolis); Angelų Sargų koplyčia (dedikuota maldai už gimusius ir gimstančius vaikus bei į amžinybę iškeliavusius vaikus; Sopulingosios Dievo Motinos koplyčia (dedikuota maldai įvairias krizes ir iššūkius patiriančioms šeimoms). Bažnyčios pastate taip pat numatoma įrengti geoterminį šildymą bei saulės baterijas, įmontuojamas langų stikle - tai užtikrintų nepriklausomą elektros tiekimą. Siekiame, kad bažnyčios pastatas atitiktų visos ekologinius reikalavimus ir pasitarnautų dvasiniam tikinčiųjų gyvenimui, o Lietuvoje pagamintų vargonų skambesys ne tik papuoštų apeigas, bet ir burtų krikščioniškos muzikos ir kultūros puoselėtojus. Pastato languose žėrės Lietuvos gabiųjų vitražo meistrų darbai.

Šalia bažnyčios planuojama įrengti žaidimų aikštelę vaikams ir jaunimui, pastatyti sporto įrenginius, kuriais galima būtų naudotis visiems norintiems. Lauke planuojama įrengti fontaną ir pastatyti paminklą visiems geradariams, statytojams ir aukotojams. Visa aplinka bus skirta miestelėnų, šeimų susibūrimui. 2

Projekte nenumatyta jokių atitvarų ar atskirtų teritorijų. Aplink bažnyčios pastatą planuojama įrengti iki 120 automobilių parkavimo vietų, kad būtų patogu atvykti ir toliau gyvenantiesiems.

Siekiame, kad, pasitelkdami Lietuvos gabiuosius talentus ir meistrus, savo rankomis ir išmone gebėtume pastatyti bažnyčios pastatą, kuriame atrastų atgaivą kiekvienas iš mūsų bei dar daug ateities kartų. Juk bažnyčios pastatai statomi ilgiems laikams Dievo garbei ir žmonių labui!

Visa Bažnyčios pastato statybos sąmata - 3,6 mln. Eur.

Yra visų reikalingų institucijų patvirtintas projektas, gautas statybai reikalingas leidimas, konkurso būdu atrinkti statybos rangovas bei projekto valdytojas ir techninės priežiūros įmonė. 2016 m kovo 19 d. buvo iškilmingai pašventintas ir įdėtas į būsimos bažnyčios centrinio altoriaus vietą iš Jeruzalės atvežtas kertinis akmuo. Todėl mums būtų labai svarbi geros ir dosnios širdies žmonių materialinė parama šiam projektui įgyvendinti. Kiekvieną sekmadienį už rėmėjus, mecenatus ir geradarius aukojamos Šv. Mišios. Įteikiami padėkos raštai už aukas, o tie, kurie skirs didesnę paramą - bus įamžinti vardu ir pavarde pagamintose „bažnyčios plytose“, kurios bus įmontuotos prie pagrindinio įėjimo į bažnyčią. Taip kuriame gyvąją gyvųjų akmenų bažnyčią ir istoriją ateities kartoms.

PARAPIJOS REKVIZITAI NORINTIEMS PAAUKOTI

NAUJOS BAŽNYČIOS STATYBAI

VILNIAUS ŠV. JUOZAPO PARAPIJA

Juridinio asmens kodas: 192084880

Buveinės adresas: Tolminkiemio g. 4, LT-06212, Vilnius

Atsiskaitomosios sąskaitos:

AB SWEDBANK (banko kodas 73000),

sąskaitos Nr. LT687300010146082675

AB SEB bankas (banko kodas 70440),

sąskaitos Nr. LT987044000152622405

AB DNB bankas (banko kodas 40100),

Sąskaitos Nr. LT044010051003632392

MOKĖJIMO PASKIRTYJE NURODYTI: AUKA BAŽNYČIOS STATYBAI

Nuoširdžiai dėkojame už Jūsų auką, skirtą Vilniaus Šv. Juozapo bažnyčios statybų darbams ir Viešpaties garbei.

Tegu Jo ramybė, pranokstanti bet kokį supratimą, sergi Jūsų širdis, mintis ir namus.

Dėl detalesnės informacijos ir projekto pristatymo malonėkite susisiekti:

Vilniaus Šv. Juozapo parapijos klebonas kun. Ričardas Doveika,

mob. +370 611 18 356, el. paštas: Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį..">Šis el. pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį..

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode