Marcinkevičius




Maltos ordino veikla brandina savanorystės idėjos svarbą

Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius pasveikino šiandien, rugsėjo 8 d., Vyriausybės rūmuose vykstančios tarptautinės maltiečių konferencijos „Įveikim iššūkius drauge“ dalyvius ir svečius. Šios konferencijos tikslas – atkreipti dėmesį į nevyriausybinio ir valstybinio sektorių bendradarbiavimo galimybes ir svarbą, atsižvelgiant į tarptautinę patirtį.

„Man ypač didelė garbė pasveikinti Jus Vyriausybės rūmuose ne tik šioje konferencijoje, bet ir švenčiant 25-ąsias Maltos ordino Pagalbos tarnybos veiklos Lietuvoje metines. Ypač vertiname ir nuoširdžiai dėkojame Maltos Ordinui – jo pagalbos sulaukėme, kai jos mums reikėjo labiausiai. Kruvinųjų 1991 m. sausio 13-osios įvykių akivaizdoje mūsų draugai ištiesė dosnią pagalbos ranką“, – kalbėjo Vyriausybės vadovas.

Pasak premjero, Maltos ordinas – labai svarbus mūsų partneris, padėjęs įgyvendinti paramos projektus greitosios ir specialiosios pagalbos, medicininės priežiūros, kovos su skurdu srityse. A. Butkevičius Lietuvos Vyriausybės vardu nuoširdžiai padėkojo Maltos ordinui už suteiktą pagalbą ir paramą. 

„Šiandieniniame iššūkių kupiname pasaulyje tiek valstybių, tiek ir nevyriausybinių organizacijų parama yra ypač aktuali. Lietuvos teikiama vystomoji pagalba seniai yra peržengusi regiono ribas. Paramą teikiame konfliktų ir karų kamuojamoms, ekonomiškai nuskurdusioms, politiškai nestabilioms ar patyrusioms gamtos nelaimes valstybėms. Vien per šių metų pirmąjį pusmetį Vyriausybė skyrė 771 tūkstantį eurų humanitarinei pagalbai“, – savo kalboje pažymėjo Ministras Pirmininkas, teigdamas, kad šios dienos konferencija „Įveikim iššūkius drauge“ yra geriausia iliustracija, kad valstybei ir nevyriausybinėms organizacijoms dirbant kartu pasiekiama kur kas daugiau. 

Vyriausybės vadovo teigimu, nuo pat Nepriklausomybės atkūrimo 1990-aisiais su užsienio donorų pagalba Lietuvoje stengiamasi plėtoti nevyriausybinių organizacijų ir bendruomenių veiklą. Be savanorių pagalbos valdžios institucijos nebūtų pajėgios sėkmingai spręsti daugelio kasdienių klausimų. 

„Esu labai laimingas, kad Lietuvos gyventojai teigiamai vertina savanorystę, aktyviai dalyvauja labdaros ir donorystės renginiuose. Vyriausybė labai vertina asmenis, kurie neatlygintinai skiria savo laiką, patirtį ir žinias visuomenės labui. Tai yra Maltos ordino bei kitų nevyriausybinių organizacijų veiklos mūsų šalyje atspindys. Jūsų veikla tiesiogiai prisideda prie tvarios valstybės tikslų įgyvendinimo. Jūsų veikla brandina savanorystės idėjos svarbą“, – sakė premjeras. 

Konferencijai pranešimus parengę  Maltos ordino Didysis hospitalierius Dominique‘as de La Rochefoucauld-Montbelis, Vokietijos maltiečių atstovas, vyks ir ekspertų diskusijos.

Maltos arba Suverenusis karinis hospitaljerų Šv. Jono ordinas yra krikščioniška pasaulinė organizacija, teikianti pagalbą skurstantiems bei ligoniams, nepriklausomai nuo jų rasinės ir religinės priklausomybės. Šiuo metu Ordinas veikia 120 šalių, humanitarinę pagalbą teikia ir labdaringą darbą vykdo 80 000 savanorių pagalbininkų ir 15 000 medicinos darbuotojų. Lietuvoje šiuo metu yra virš 1000 slaugių savanorių ir jaunųjų maltiečių, susibūrusių į grupeles 30 miestų ir miestelių. 

LR Vyriausybės kanceliarija

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode