Parama dėkojame




L. Kasčiūnas įvardija prioritetus: Vokietijos brigados priėmimas, šaukimo reforma, dronai

dronaiKandidatas į krašto apsaugos ministrus, Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas Laurynas Kasčiūnas prioritetais įvardija pasirengimą priimti Vokietijos brigadą, šaukimo reformą, sutarimą dėl papildomų lėšų gynybai, dronų programos vystymą.

L. Kasčiūnas, jei būtų paskirtas ministru, taip pat žada paspartinti darbus, kurių pasigedo iš dabartinio ministerijos vadovo Arvydo Anušausko – per mėnesį sukurti karinių komendantūrų sistemą, aktyviau imtis dronų integravimo į gynybos sistemą.

„Prioritetas, aišku, yra Vokietijos brigada – tai jau negrįžtamas procesas bet turime būti pasirengę padaryti visus namų darbus, kas nuo mūsų priklauso, kad 2027 metais brigada čia jau būtų išvysčiusi pilną operacinį pajėgumą. Taip pat akcentavau, kad vienas iš prioritetų – šaukimo reforma Seime, reikia sutelkti paramą ir tą darysiu“, – po susitikimo su prezidentu Gitanu Nausėda ketvirtadienį žurnalistams sakė L. Kasčiūnas.

Kalbėdamas apie kitus prioritetus, jis pažymėjo, kad divizijos kūrimas priklausys nuo turimų lėšų, tad reikia priimti sprendimus dėl papildomų lėšų gynybai, kad „visi kartu, ir opozicija, ir pozicija, rastų kompromisinį variantą dėl gynybos tvaraus finansavimo“.

Seimo komiteto vadovas įsipareigojo per mėnesį sukurti karinių komendantūrų tinklą, kurio vystymui iki šiol sako pasigedęs Krašto apsaugos ministerijos dėmesio.

„Darbų tęstinumas labai svarbus dalykas, bet komendantūrų sukūrimo mes prašėm, maldavom dvejus metus. To nebuvo padaryta – aš jums pažadu, jei būsiu paskirtas ministru, per mėnesį šitai padarysiu“, – į nueinančio ministro A. Anušausko pasisakymą, kad naujas ministras spės tik užbaigti pradėtus darbus, reagavo L. Kasčiūnas.

Jis taip pat pažymėjo, kad būtina sparčiau dirbti dronų programos kūrimo, pilietinio pasipriešinimo, visuotinės gynybos principo diegimo klausimais.

„Dronų integracija į ginkluotąsias pajėgas, dronų programos atidarymas gynybai su parama Ukrainai, pilietinio pasipriešinimo paketas, visuotinė gynyba, tai net nedaug kainuojantis dalykai, tiesiog reikia imtis lyderystės ir daryti darbus“, – kalbėjo L. Kasčiūnas.

Premjerės Ingridos Šimonytės į krašto apsaugos ministrus pakeisti A. Anušausko pateiktas L. Kasčiūnas trečiadienį susitiko su prezidentu G. Nausėda.

Prezidento patarėjas Kęstutis Budrys po susitikimo teigė, kad šalies vadovas tikisi šią savaitę paskirti naują krašto apsaugos ministrą, ir trečiadienį po susitikimo su L. Kasčiūnu kreipėsi į specialiąsias tarnybas dėl kandidatūros vertinimo.

Premjerė Ingrida Šimonytė penktadienį paprašė dabartinio krašto apsaugos ministro Arvydo Anušausko trauktis iš pareigų, nes, jos teigimu, šiame etape reikia greitesnių sprendimų ir didesnio įsitraukimo sprendžiant įvairius su krašto apsauga susijusius klausimus.

Ministrus skiria ir atleidžia prezidentas premjero teikimu.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode