Parama dėkojame




pilieciaisKataro lėktuvas su penkiais Irane sulaikytais JAV piliečiais išskrido į Dohą, pranešant apie Teherano ir Vašingtono apsikeitimą kaliniais, pirmadienį naujienų agentūrai AFP sakė apie padėtį informuotas šaltinis.

„Kataro lėktuvas išskrido su penkiais kaliniais ir dviem giminaičiais, lydimais Kataro ambasadoriaus“, – sakė informuotas šaltinis, kalbėjęs su anonimiškumo sąlyga.

Naujienų agentūrai AP išanalizavus skrydžių sekimo duomenis matyti, kad „Qatar Airways“ lėktuvas pakilo iš Teherano Mehrabado tarptautiniamo oro uosto, kuris ir anksčiau buvo naudojamas mainams.

Irano valstybinė žiniasklaida netrukus pranešė, kad orlaivis išvyko iš Teherano.

Anksčiau pranešta, kad JAV sąjungininko Seulo ilgai įšaldytos Irano lėšos, iš viso 6 mlrd. dolerių (5,63 mlrd. eurų), buvo pervestos į Kataro banko sąskaitas, siekiant sudaryti sąlygas JAV ir Irano apsikeitimui kaliniais.

Irano Užsienio reikalų ministerijos atstovas anksčiau pirmadienį sakė, kad Teheranas tikisi, jog apsikeitimas kaliniais su Jungtinėmis Valstijomis įvyks pirmadienį, kai gaus prieigą prie įšaldytų lėšų.

Pagal susitarimą, kurį anksčiau patvirtino Vašingtonas ir Teheranas, Iranas paleis penkis sulaikytus JAV piliečius. Teheranas nurodė, kad Vašingtonas taip pat paleis penkis iraniečius.

Praėjusią savaitę Baltieji rūmai paneigė, kad Irano lėšų atblokavimas yra išpirka.

Prezidento Joe Bideno (Džo Baideno) administracija tvirtino, kad Iranui bus leista pinigus naudoti tik maistui, vaistams ir kitoms humanitarinėms prekėms pirkti.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode