Parama dėkojame




armenArmėnijos premjeras Nikolas Pašinianas trečiadienį kreipdamasis į šalies gyventojus sakė, kad Jerevanas nedalyvavo rengiant ugnies nutraukimo susitarimą tarp Kalnų Karabacho separatistų ir Azerbaidžano.

Jis išreiškė viltį, kad paliaubos nebus pažeistos.

N. Pašinianas kreipėsi į gyventojus per televiziją po to, kai Kalnų Karabacho separatistai ir Baku paskelbė, kad pasiekė susitarimą dėl ugnies nutraukimo ir surengs derybas dėl ginčijamo regiono integravimo į Azerbaidžaną.

„Armėnija nedalyvavo rengiant ugnies nutraukimo Kalnų Karabache deklaracijos tekstą tarpininkaujant rusų taikdariams“, – sakė N. Pašinianas.

Jis pakartojo, kad Jerevanas neturi jokios kariuomenės separatistų kontroliuojamame Kalnų Karabacho anklave.

N. Pašinianas sakė, kad Jerevanas atsižvelgė į separatistų deklaracijas, įskaitant sutikimą surengti susitikimą su Azerbaidžano valdžia dėl Kalnų Karabacho integravimo į Azerbaidžaną.

Armėnų lyderis susidūrė su protestais namuose po to, kai Armėnija 2020 metais pralaimėjo karą su Azerbaidžanu dėl Kalnų Karabacho.

N. Pašinianas sakė besitikintis, kad Rusijos taikdariai Kalnų Karabache, dislokuoti 2020 metais pagal Maskvai tarpininkaujant sudarytą taikos susitarimą, užtikrins paliaubų laikymąsi.

„Tikimės, kad karinis eskalavimas nesitęs, nes dabartinėmis sąlygomis labai svarbu užtikrinti stabilumą ir sustabdyti kovinius veiksmus“, – teigė jis.

Jis paragino Maskvos misiją „užtikrinti Kalnų Karabacho armėnų saugumą, sudaryti sąlygas armėnams išsaugoti teisę gyventi savo namuose, savo žemėje“.

N. Pašinianas pastaraisiais mėnesiais kritikavo Rusijos taikdarių vaidmenį Kalnų Karabache, dėl to kilo diplomatinių ginčų su tradicine Armėnijos sąjungininke Rusija.

BNS nuotrauka

Informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode