Parama dėkojame




Ką saugojo mūsų protėviai – naujų leidinių pristatymas nacionaliniame lankytojų centre

proteviaiAr žinai, kur mūsų krašte buvo pirmosios saugomos teritorijos? Ką saugojo mūsų protėviai? Apie tai kalbėsimės naujoms Valstybinės saugomų teritorijų tarnybos išleistoms knygoms skirtame renginyje, kuris vyks spalio 25 d. (trečiadienį) 18 val. Nacionaliniame saugomų teritorijų lankytojų centre. 

Renginyje vyks archeologų - doc. dr. Aleksiejaus Luchtano (Vilniaus universitetas) ir prof. dr. Vykinto Vaitkevičiaus (Klaipėdos universitetas) pokalbis apie tai, kas dažniausiai akimis nematoma.

Išgirsime apie galimybes, gebėjimą atrasti po šimtmečių sluoksniu palaidotą mūsų istoriją, apie prakalbintus archeologinius radinius, bylojančius visą turtingą ikirašytinę Lietuvos istoriją, atskleidžiančius ir žmonių gyvenimo būdą, tikėjimą, išradingumą. Pabandysime išsiaiškinti žmonių pasakojimuose slypinčią tiesą, faktus ir kita.

Pamatysite ir šiuolaikinių saugomų teritorijų panoramas, filmuką „iš paukščio skrydžio”, kurių autorius - gamtosaugininkas Marius Semaška.

Taip pat vyks ir neseniai išleistų leidinių apie saugomas teritorijas pristatymas. Tai  – panoraminių nuotraukų albumas „Saugomas kraštovaizdis – šalies pasididžiavimas” (autorė Rūta Baškytė) ir knyga „Baltų šventvietės” (autorius Vykintas Vaitkevičius).

Renginys nemokamas. Ir dar viena gera žinia! Kiekvienas atėjęs į renginį – gaus nemokamai dovanų naują leidinį „Saugomas kraštovaizdis” arba „Baltų šventvietės” (pasirinktinai).

 

Aplinkos ministerijos nuotrauka

Taip pat skaitykite:

Nuorodų sąrašas

Nuorodų sąrašas

Powered by BaltiCode